Epilepsi Tedavisi Destek Programı Hakkında

Program epilepsi olan kişilere ve yakınlarına daha kaliteli bir yaşam kazandırmayı amaçlayan ve dünyada örneğine çok nadir rastlanan kapsamlı bir programdır. Bu programla temel amaç kişilerin yaşamlarını epilepsiye göre düzene koyarak, zihinsel ve bedensel performanslarını güçlendirerek epileptik ataklara daha dirençli hale gelmelerine katkı sunmaktır. 

Kişinin zaman içerisinde epileptik ataklardan kurtulmasının ya da epileptik atakların şiddetinin ve sıklık oranının azalmasının temelini kişinin günlük yaşantısını epilepsiye göre düzenlemesinden, epilepsi ile ne şekilde mücadele edebileceğini öğrenmesinden geçmektedir.

Bahsettiğimiz düzenleme çok kolay elde edilebilen bir düzenleme değildir, zaman, sabır ve sebatkarlık gerektirir. Kendi adıma epilepsiden kurtulma sürecimde fiziksel yapımın güçlenmesinin yanı sıra zihinsel yapımın güçlenmesi ve epilepsinin getirdiği sorunlarla nasıl başa çıkabileceğimi yıllar içerisinde elde ettiğim pratiklerle öğrenerek epileptik ataklara dirençli hale gelmemin büyük etkisi olmuştur.

Kişilerde bedensel ve zihinsel dinamiklerin oluşmasının akabinde, epileptik ataklarda ve epilepsinin getirdiği yaşamsal sorunlarda hatırı sayılır bir düzeyde düzelmenin olduğunu yaptığımız çalışmalarda defalarca gözlemlemişizdir.

Tüm bunlarla birlikte bu programın etkili olamayacağı vakalar da tabii ki vardır. Özellikle mental sorunlar yaşayan epileptik vakalarda bu programı uygulamamız pek mümkün olmamaktadır. Bu tür durumlarda daha çok aileye destek olmaktayız çünkü böylesi bir tablo ile ailenin mücadele etmeye çalışması sonucu kişiler yıpranabilmekte, bu yıpranmışlıkla birlikte ağır psikolojik sorunlar yaşayabilmektedir.

Programın içeriğini teker teker açacak olursak;

>>Sahip olduğumuz 38 yıllık tecrübeden yola çıkarak epilepsi olan kişiler ve yakınlarının yaşamlarını düzene sokmak amacıyla gerek aile gerekse birebir seanslarımız olacak.

Seanslarla amacımız kişilerin ve ailelerin yaşadıkları sorunları iyice dinledikten sonra yaptığımız karşılıklı istişarelerle aşmalarını sağlamak. Tabii bu noktada kişilerde açılım yaratabilecek en doğru soruyu yöneltebilmek için karşınızdaki kişinin ya da kişilerin ne yaşadığını iyi bir şekilde biliyor olmanız yani daha önce o sorunu bir şekilde yaşamış olmanız gerekiyor. Bu anlayış çerçevesinde en doğru soruyu sorarak kişinin iç dinamiklerini harekete geçirerek kendi sorununu aşmasında oldukça yardımcı olabilmekteyiz.

Tüm bunlarla birlikte şunu çok açıkça bilmeniz gerekiyor ki doğru soruları bularak sorunlarınızı aşmak kaydıyla epilepsi ile mücadelenizde ilerlemenizi sağlayabiliriz fakat bu yolda ilerlerken biz gerekli olan çabayı gösterirken, danışanlarımızın da aynı şekilde çaba göstermelerini bekliyoruz.

>>Epilepsi olan kişilerle birebir seanslarımızda, sosyal yaşantıları, aile ilişkileri, eş ya da arkadaş ilişkileri, iş performansı ve hayata dair daha birçok konuda kişilerin kendi dinamiklerini fark etmelerini sağlayarak bulundukları sorunları aşmaları noktasında beraberce çaba göstereceğiz.

>>Gerekli durumlarda epilepsi olan kişilerin hekimleriyle görüşmelerimiz olacak. Kişilerin durumlarını gözlemledikten sonra hekimleri ile yapacağımız istişareler kişinin durumu konusunda her iki tarafa da faydalı ipuçları vermektedir.

>>Epilepsi olan kişinin sosyal yaşama kazandırılması oldukça önem taşımaktadır. Bu nedenle zaman içerisinde İstanbul içi ya da farklı şehirlere birçok gezi ve turlar düzenleyerek epilepsi olan dostlarımızı daha dışa dönük, sosyal hayata daha katılımcı, insan ilişkileri daha kuvvetli hale getirmeye çalışacağız.

>>Oluşturulan arkadaş grupları ile birlikte toplu seanslar gerçekleştirilecektir. Bu seanslarda kişiler kendileri ile aynı sorunu yaşayan insanların sorunlarını medeni cesaretlerini ortaya koyarak grup içerisinde paylaştıklarını gördüklerinde, içine kapanık dünyalarını aşarak kendilerini daha fazla ifade edebilmektedirler. Böylelikle epilepsinin getirdiği duygusal baskıyı da üzerlerinden atarak daha dirençli bir psikolojik ve düşünsel yapıya kavuşma imkanları olabilmektedir.

>>Epilepsi konusunda ülkemizde ve dünyada yaşanan büyük sorunlardan biri de epileptik durumundan dolayı iş bulamama sorunudur. Bu noktada kurum ve kuruluşlara yönelik olarak yürüttüğümüz “Epilepsi Bilinçlendirme Programı” çerçevesinde kurduğumuz temasların epilepsi olan danışanlarımıza iş sağlanması noktasında katkısı olacaktır. Ayrıca, iş başvurusunda bulunacak olan kişilerin, ne şekilde başvuru yaptıklarında daha verimli sonuçlar elde edebileceklerine dair destek olacağız.

>>Aile içerisinde yaşanan sorunlar hususunda da ayrıca çözümler üretmekteyiz. Bildiği gibi epilepsi olan kişilere yapılan aşırı korumacı davranışlar, kişiyi zaman içerisinde daha başına buyruk hale getirebilmektedir. Hal böyle olunca da aile kişiyi kontrol edememekte, kişi yanlış yollara sapabilmekte ya da aile içerisinde istenmeyen stresi durumların meydana gelmesine sebebiyet verebilmektedir.

>>Alkol ve sigara kullanımı konusu epilepsi olsun ya da olmasın dünya çapında bir sorun olarak önümüzde durmaktadır fakat epilepsi olan kişilerde alkol ve sigara kullanımı konusu oldukça hassas dengelere sahiptir. Bu noktasında da çözümler getirebileceğimize inanıyoruz.

>>Seanslara katılan kişileri potansiyellerine bakarak zaman içerisinde sivil toplum kuruluşlarına yönlendireceğiz çünkü sosyal çalışmalar içerisinde bulunan ve dünyanın daha iyiye gitmesi için çaba sarf eden insanların süratle özgüvenlerine kavuşarak çok daha çabuk bir şekilde psikolojik yapılarının toparlandığını, topluma entegrasyonlarının çok daha kolay bir şekilde olabildiğini defalarca deneyimlemişizdir.

>>Yazının başında da belirttiğimiz gibi epilepsi olan kişilerde nöbet öncesi belirtilerin aşılması ve epileptik ataklara karşı direnç kazanılması noktasında nefes dengesinin sağlanması önemli bir konudur. Bu konuyla ilgili olarak ilk önce kişilerin nefes alanlarını ölçerek nefesi ne şekilde verimli olarak kullanabileceklerini gösterdiğimiz seanslar da gerçekleştirmekteyiz.

Görüldüğü üzere epilepsi destek programı oldukça kapsamlı bir programdır fakat daha önce de belirttiğimiz gibi kişilerin bu programdan fayda sağlamak adına çaba göstermesi, yaptığımız yönlendirmeler sonucunda bu yönlendirmelere riayet etmesi epilepsi ile mücadelemiz için son derece önem taşımaktadır.

Epilepsi destek programını mümkün olduğunca geniş bir şekilde size aktarmaya çalıştık. Sorularınız konusunda aşağıdaki mail adresinden bize ulaşabilirsiniz. 

Sağlık ve huzur dolu günler dileriz.

info@alparslanvarer.com